Sjöräddningsbåt i Visby hamn. Foto: SR Gotland

Sjöräddare på Gotland kan få pris

Flera gotländska sjöräddare är nominerade till priset "Årets Sjöräddare" för sina insatser under förra året. Även ett hedersomnämnande går till en gotländsk sjöräddare.

Flera gotländska sjöräddare har nominerats till utmärkelsen Årets Sjöräddare.

Det är dels sjöräddarna i Visby som kan få utmärkelsen för att de den 28 februari förra året undsatte en besättningsman på ett handelsfartyg i havet norr om Visby mitt i natten. Mannen hade buksmärtor och behövde omedelbar läkarvård.

Även sjöräddare från Vändburg har nominerats till utmärkelsen för att de den 12 september förra året räddade fem personer från en sjunkande fritidsbåt utanför Gotland.

Dessutom tilldelas Jonas Laveryd, frivillig sjöräddare i Visby, ett hedersomnämnande för att han i höstas i Visby hamn hoppade i hamnbassängen och drog upp en sjunkande barnvagn som rullat ned i vattnet. Hans snabba reaktion och insats räddade troligen livet på den lilla flickan i vagnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista