Isabelle Wårfors
Isabelle Wårfors i ett av de gamla rummen i Klintehamsn bibliotek. Barnboksavdelningen ryms framför väggmålningar från 1700-talet Foto: Sveriges Radio

Oro för fler besparingar på biblioteken

0:47 min

Det finns en klar oro för besparingar och nedläggningar av verksamheter inom Region Gotland, säger Isabelle Wårfors som jobbar vid biblioteket i Klintehamn.

- Det är aldrig roligt när ett bibliotek stängs eller när öppettider och personal minskas men det finns definitivt framtidshopp ändå, säger Isabelle Wårfors som är bibliotekarie vid biblioteket i Klintehamn.

- Jag är ju lite jävig i frågan men biblioteket är ett nav i samhället. Vi anordnar konserter och föreläsningar, lånar ut vår lokal till föreningar och ger utrymme för att annonsera och sprida sitt budskap. Förutom att vi lånar ut ungefär 20 000 böcker om året till gotlänningar. Biblioteken är unika för det är ett av få ställen i samhället som man inte behöver betala för att bruka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista