Jennifer Olofsson
"Jag är jättetaggad" säger Jennifer Olofsson. Foto: Sveriges Radio

Poddstjärnor till Stenkyrka tack vare Jennifer Olofsson

1:55 min

Jennifer Olofsson kontaktade sina förebilder, fixade finansiering och nu kommer Hanna och Ellinor som driver podcasten Måndagspepp till Stenkyrka.

Måndagspepp av Hanna och Ellinor är en populär podcast och på torsdag kommer Hanna och Ellinor till Gotland och Stenkyrka. Det tack vare Jennifer Olofsson som tog kontakt med dem.

- Jag har följt dem en längre tid och kontaktade dem om en föreläsning på Gotland. Tack vare sociala medier kan man få snabba svar från sina förebilder, säger Olofsson.

Hanna och Ellinor gillade Olofssons förslag om att komma till Gotland men föreläsningen krävde finansiering. Det fixade Olofsson som sökte pengar från Region Gotland, Occupy bygdegård och Film på Gotland. Hon ordnade även en buss från Visby till Stenkyrka för att så många ungdomar som möjligt ska få chans att lyssna på föreläsningen i bygdegården i Stenkyrka.

- Nästan alla platser i bussen är bokade, så den är i princip full. Jag är jättetaggad, speciellt med tanke på att jag har fått så bra respons, säger Olofsson.

Föreläsarna Hanna Friberg och Ellinor Löfgren är båda bloggare och driver egna företag. Det inspirerar Olofsson.

- De är unga, drivna tjejer vilket jag tycker är häftigt. Jag är ganska driven och det är häftigt att se andra lyckas med det man vill lyckas med själv.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista