Öja skola
Öja skola

Inget beslut ännu om Öja skolas framtid

1:13 min

Barn- och utbildningsnämnden vill först utreda hela skolorganisationen och att Region Gotland utreder servicenivån i olika områden på ön, det innebär beslut tidigast hösten 2016.

Peter Wennblad (M) tycker att man väntat länge nog, och är inte särskilt hoppfull om den utredning som ledningskontoret skulle påbörjat 2013, men som de nyligen sa att de ska börja med.

Men den rödgröna majoriteten tillsammans med Centerpartiet vill avvakta. Nämndens ordförande Brittis Benzler (V) säger att skolan är en viktig del i serviceutbudet på en ort.

Stefan Nypelius (C) är emot nedläggning, och tycker att det vore fel när regionen samtidigt satsar en halv miljard på att bygga ut VA på Sudret. Det öppnar för byggande som kan göra att fler barnfamiljer flyttar dit.

Nämnden beslut innebär att frågan om skolbarnen på Storsudret ska fortsätta gå i Öja skola i Burgsvik eller åka buss till Havdhem skjuts på framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista