Skolan i Eskelhem. Foto: Karin Brindt/SR Gotland

Politiker ska besluta om Eskelhems skola i mars

1:18 min

Att flytta mellanstadiet från Eskelhem till Västerhejde och ta in förskolan i Eskelhem är ett politiskt beslut, enligt barn- och utbildningsnämndens ordförande Brittis Benzler (V) - men de beslutade inte att göra så.

- Vi tycker att vi ska ta beslut om att eventuellt flytta årskurs 4-6 och göra om upptagningsområdet. Vi ser väldigt positivt på den här utvecklingen till en större skolenhet, säger Brittis Benzler.

Peter Wennblad (M) tycker att det är något rektorn själv kunde besluta om, eftersom skolorna ha samma rektor.

- Jag ser det i grunden som en chefsfråga, då ska inte vi överpröva det beslutet, säger han.

- Nej jag ser det nog inte riktigt så, dels kan det påverka andra kostnader än rektorn har, som tillexempel ger förvaltningen ökade kostnader för skolskjuts, då måste man vara med, säger Brittis Benzler.

Stefan Nypelius (C) har ännu inte valt fot när det gäller Eskelhem, utan han vill veta mer om konsekvenserna

Barn- och utbildningsnämnden ska nu be tjänstemännen ta fram ett förslag om att slå ihop upptagningsområdet för skolorna i Eskelhem och Västerhejde och att mellanstadiet då ska gå i Västerhejde för att förskolan i Eskelhem ska kunna flytta in i skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista