Goran Cuckovic i FC Gute i kamp med försvarare i Assyriska IF. Foto: Eva Didriksson/Sveriges Radio Gotland
Foto: Eva Didriksson/Sveriges Radio

Krister Fingal vill att Gute får vattna Gutavallen

"Ser det som en förutsättning"
0:43 min

Både ekonomiskt och sportsligt är det väsentligt sämre för oss att vara på Rävhagen, säger Krister Fingal, ordförande för FC Gute, om risken för bevattningsförbud på Gutavallen.

Det blir bevattningsförbud på Gotland redan från den 1 april i år, och vattnet får inte användas till någon bevattning av till exempel fotbollsplaner, sa regionens vattenchef Jonas Aaw i P4 Gotland.

- Vi ska inte använda vattnet till något annat än att dricka det.

Men om man inte får bevattna fotbollsplanen såg Gutavallens driftsledare Nils-Erik Nilsson som enda lösning att dra ner på verksamheten på Gutavallens gräs.

- Det enda man kan göra är ju att dra ned på antal tillfällen när man är på gräset och låta bli att vara där när det är som torrast, för annars finns det inga gräsmattor till slut

- Jag ser det som en förutsättning att vi får fortsätta vara på Gutavallen, säger Krister Fingal som vill påminna om det avtal klubben har med regionen.

Men vid stor vattenbrist, vad är det som motiverar att man skulle vattna Gutavallen?

- Självklart måste vi ha vatten att dricka i första hand. Men livet är ju mer nyanserat än så. Om det är en ekonomisk fråga och en prioriteringsfråga tycker jag man måste ha en konstruktiv debatt och dialog kring hur vi ska använda vårt vatten. Jag anser att gotländska ungdomar och fysisk aktivitet också tillhör livet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".