Gotlands regionfullmäktige. Foto: Johan Hellström/Sveriges Radio
Foto: Johan Hellström/Sveriges Radio

Fullmäktige nästan utan ärenden kostade kvarts miljon

1:55 min

På måndagen hölls årets första möte med Gotlands regionfullmäktige, som trots att det nästan är utan ärenden måste hållas - till en kostnad av nära 250 000 kronor.

Dagens fullmäktige avslutades strax innan klockan 15

-Vi kan inte ställa in mötet, utan det måste fullmäktige bestämma i förväg. När vi hade mötet i december visste vi inte att det inte skulle bli fler punkter, säger Conny Kristensen Gahnström (S), ordförande i fullmäktige.

Handlingarna till Gotlands regionfullmäktige

Conny Kristensen Gahnström tycker det är olyckligt att det blivit som det blivit. Bland annat är tre frågor till tekniska nämndens ordförande Tommy Gardell bordlagda, eftersom han inte kommer att vara med på mötet.

På dagordningen finns nu tre punkter som behöver tas nu, kanske, säger sekreteraren Per Lundin. Det är en taxa för tillsyn av brandfarliga och explosiva varor, en prishöjning av vattenanalyser, och pengar som ska föras över från en nämnd till en annan.

Förutom en rad val handlar det om information om framtida regional indelning, om att Gotland kan bli en utpost i Stockholmsregionen i framtiden.

Inga beslut här, men några frågor hoppas Conny Kristensen Gahnström att det blir.

På fullmäktiges dagordning finns också ett förslag om att ställa in ett möte i slutet av augusti. Det är ett sätt att spara, säger Conny Kristensen Gahnström, och dessutom får ledamöterna inte längre några smörgåsar när mötet drar ut på tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista