Körverket Carmina Burana med flyktingtema. Erik Skagerfält från Gotlandsmusiken. Foto: Patrik Widegren.
Körverket Carmina Burana med flyktingtema. Erik Skagerfält från Gotlandsmusiken. Foto: Patrik Widegren.

Två hundra sångare framför Carmina Burana i Visby

Carmina Burana Thomas Sundström
1:03 min

Det stora körverket Carmina Burana av Carl Off ska uppföras i Visby av Gotlandsmusiken och åtta gotländska körer med sammanlagt ett par hundra korister. Och verket får en aktuell anknytning till vår samtid.

- Olika falla ödets lotter,  är en övergripande idé i körverket och det sätts ihop med förändringarna som sker i världen med stora flyktingströmmar, säger länsteaterns chef Thomas Sundström.

Det blir en annorlunda föreställning med ljus och projiceringar på stora dukar och texter på det persiska språket farsi, latin och svenska som framförs av den stora kören.

Det är ingen opera och ingen musikal, utan vi försöker berätta den här flyktingberättelsen på ett trovärdigt sätt och jag tror att det kan bli helt fantastiskt, säger Thomas Sundström.

Det stora körverket uppförs den 16 april i Wisby Strand. Det blir två föreställningar i Visby, sedan  uppförs det i Linköping 21/4 och i Oviken i Jämtland den 24/4. Till föreställningarna på fastlandet följer Gotlandsmusiken med och de tre solisterna. Men det blir nya körer på varje plats. Så totalt är 600 personer involverade i arbetet.

Solister blir operasångaren Marcus Jupither, baryton, Sibylle Glostedt, sopran och Jan Löfgren, tenor.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".