Clas Jakobsson, efter brand i hans verkstad vid Hesselby Linde.
Clas Jakobsson. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Barnen sov trettio meter ifrån garagebranden

1:20 min

Branden i en verkstad vid Hesselby i Linde kan ha börjat i ett fordon inne i lokalen tror ägaren Clas Jakobsson, som var orolig för barnen som låg och sov i en byggnad intill.

Han upptäckte att det kom rök från lokalen i natt och ringde själv och larmade räddningstjänsten och fick rådet att stänga alla dörrar till lokalen.

Temperaturen har varit hög i lokalen och det är mycket rök- och värmeskador inne i verkstaden. Det är en brandcell med gipsväggar runt lokalen, så det är delar av byggnaden som brunnit, enligt Clas Jakobsson.

Risken för att gastuberna skulle explodera gjorde att familjen med barnen som sov i huset intill, flyttades till en annan gård i närheten för att vara i säkerhet, medan räddningstjänsten ägnade sig åt att kyla ner gastuberna och släcka elden.

Gastuberna stod inne i verkstan, men lärdomen av händelsen är att tuberna bör stå precis vid dörren så att det är lätt att dra ut dem, säger Clas Jakobsson. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista