Emil Wahlberg i Visby Roma. Foto: Eva Didriksson/Sveriges Radio
Foto: Eva Didriksson/Sveriges Radio

Visby Roma vann - kan avgöra på bortaplan

2:44 min

Visby Roma vinner den första omgången mot Tranås i playoff 2 med 4-1. Nu har laget skaffat sig ett bra läge att avgöra matchserien och ta sig till playoff 3.
- Vi gör tre bra perioder idag, säger assisterande tränare Johan Sjöqvist.

Precis som i den senaste matchen mot Åker/Strängnäs, när Visby Roma avancerade från playoff 1, inleder laget svagt i den första perioden mot Tranås. Lagets lite slarviga spel straffar sig och det är Tranås som tar ledningen med knappt fyra minuter kvar av perioden. Målskytt är Tranås Johan Eriksson.

- Jag tycker vi äger spelet i den första perioden men vi är inte riktigt så heta som jag kan önska och får inte utdelning, säger Johan Sjöqvist.

I den andra perioden jobbar sig Visby Roma upp mer och mer för varje minut. Laget spelar distinktare och gynnas av det lite böljande spelet. Oskar Lundberg, med ett förflutet i just Tranås, blir lämnad omarkerad i slottet och gör inget misstag. Kvitterat 1-1 och hemmalaget tar över matchen och höjer tempot. Trots detta hänger Tranås med och skapar chanser som 11 minuter in i den andra perioden resulterar i ett sjungande stolpskott bakom Sammy Gustafsson.

Visby Roma, Oskar Lundberg och Rasmus Dahlberg-Karlsson väljer då att ge svar på tal med att skyffla in både 2-1 och 3-1 innan den andra perioden är slut. En period som Visby Roma alltså vinner med 3-0.

- Alla våra centrar gör ett gediget arbete idag och är stommen i vårt spel. En kille som Oskar Lundberg får utdelning för att han jobbar otroligt hårt över hela banan, säger Johan Sjöqvist.

I den tredje perioden vägrar Tranås ge sig och det är en jämn period. Först i den sextonde minuten känns matchen avgjord när Einar Engström gör 4-1.

- Tranås är riktigt vältränade och är ett lag som aldrig ger upp. Men vi gör det bra, tightar till det och ger dem inte de ytor de vill ha, säger Johan Sjöqvist.

Andra rundan i playoff 2 spelas på lördag i Tranås. En eventuell tredje match spelas på söndag, även det på bortaplan. Skulle Visby Roma ta sig vidare till playoff 3 väntar yterliggare en vända i bäst av tre matcher. När man väl tagit sig igenom playoff 3 väntar det Allsvenska kvalet.

- Vi kommer självklart försöka döda den här matchserien redan på lördag, säger Johan Sjöqvist.

Målskyttar i Visby Roma: Oskar Lundberg två mål, Rasmus Dahlberg-Karlsson ett mål och Einar Engström ett mål.

Periodsiffror: 0-1, 3-0, 1-0

Publiksiffra i Visby ishall: 1 378 st

Tabell och övriga resultat i playoff hittar du HÄR.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista