Sammy Gustafsson målvakt i Visby Roma. Foto: Eva Didriksson/Sveriges Radio
Målvakt Sammy Gustafsson gjorde som vanligt en stabil insats. Foto: Eva Didriksson/Sveriges Radio

Drama när Visby Roma förlorade i playoff 3

1:54 min

Det blev spänning på hög nivå när Visby Roma tog emot Troja-Ljungby i den första matchen i playoff 3. 2-2 efter den tredje perioden bäddade för drama i förlängningen. Där avgjorde Troja redan efter 1.08 och vann med 3-2.

Matchen inleddes i ett högt tempo från första skridskoskär och det kändes i luften att det var två tända lag som skulle göra upp. Redan efter drygt fyra minuter jobbar Visby Romas lagkapten Mikael Adamsson fram en bra chans på egen hand men får inte riktigt till avslutet. Det blir istället Troja som spräcker nollan bakom, som vanligt stabile, Sammy Gustafsson. Det är Johan Andersson som gör 0-1 efter att bortalaget kommit två emot en.

Med drygt fjorton minuter spelade av den första perioden kvitterrar Visby Roma sedan genom Joakim Axman. Han assisteras av födelsedagsbarnet Oskar Lundberg och Andreas Gröndahl. I slutet av den första perioden trappas tempot upp och intensiteten ökar med en hel del gruff och munhugg efter i princip varje avblåsning. 1-1 står sig dock perioden ut.

Den andra perioden inleds även den i ett högt tempo och det är märkbart att hemmaspelarna pratat om att pressa och stressa högt upp i Trojas zon. Taktiken är lyckosam och Visby Roma har en rad tunga byten där laget vinner tillbaka pucken av Trojas backar. Ett hemmamål hänger i luften men Trojas duktige målvakt Robin Johansson håller tätt.

Första halvan av den tredje perioden är långt ifrån händelsefattig men det är efter drygt tio spelade minuter som matchen får riktig nerv. 12.40 prickar Troja klockrent stolpen bakom Sammy Gustafsson innan bortalaget några sekunder senare får en spelare utvisad. Inget mål för Visby Roma i det numerära överläget men drygt femton minuter spelade smäller det bakom Robin Johansson i Trojas mål. Det är Andreas Gröndahl på passning av Mikael Adamsson som gör 2-1 och fullt jubel utbryter. Glädjen blir dock kortvarig. Drygt en minut senare, 16.38 in i den tredje perioden, är det Trojas tur att jubla när Jonas Johansson snyggt gör 2-2. Om möjligt med en än snyggare assist av Markus Nilsson, som med en lätt lyftning hittar Johansson på bortre stolpen. 

Slutminuterna av den tredje perioden blir minst sagt rafflande. Troja Ljungbys tränare Pelle Svensson pratade inför matchen om att avgörandet kunde finnas i utvisningsbåset. Han var mycket nära att få rätt. Med knappt två minuter kvar att spela av matchen drar Visby Romas Emrik Larsson på sig en utvisning och Troja får avsluta den tredje perioden i numerärt överläge. Visby Roma, med andan högt upp i halsen, lyckas dock hålla undan och matchen går till förlängning.

I den andra matchserien i playoff 3 vann Kristianstad mot Södertälje med hela 6-3. Match två i playoff 3 spelas på fredag och en eventuell tredje match på lördag. Visby Roma spelar kommande matcher i playoff 3 på bortaplan.

Periodsiffror: 1-1, 0-0, 1-1, 0-1

Publik: 1 821 st

Övriga resultat i playoff 3 hittar du HÄR.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista