Lastutrymmet på Gotlandsfärjan. Foto: Katarina Hedström/SR Gotland.
Lastutrymmet på Gotlandsfärjan. Bilden tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Katarina Hedström/SR Gotland.

Bilförare friades för incident på gotlandsfärjan

En bilförare som åtalats för misshandel, för att ha kört på en anställd på bildäcket på en av gotlandsfärjorna, har frikänts av Gotlands tingsrätt.

 Det var i samband med att bilföraren bytte till en annan fil på bildäcket än han anvisats för att snabbare komma av färjan, som det uppstod en kontrovers med den anställda som arbetade med lastning och lossning av bilar på bildäcket.

Den anställda hävdar att bilen träffade henne på knäna och sedan skyfflade henne bakåt en bit, medan bilföraren uppger att det inte skedde någon sammanstötning.

Tingsrätten finner visserligen att den anställda träffats av bilen och att det orsakat smärta och att föraren genom sitt körsätt visat omdömeslöshet och bristande hänsyn.

Men tingsrätten tycker inte att det är helt klart hur sammanstötningen gick till och att det inte är ställt utom rimligt tvivel att bilföraren uppsåtligen skulle ha kört på den anställda, som därmed inte får något skadestånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista