Anita Widén, Vamlingbo. Foto: Daniel Värjö/Sveriges Radio
1 av 2
Anita Widén, Vamlingbo. Foto: Daniel Värjö/Sveriges Radio
Jan Larsson, Vamlingbo. Foto: Daniel Värjö/Sveriges Radio
2 av 2
Jan Larsson, Vamlingbo. Foto: Daniel Värjö/Sveriges Radio

Få kvinnor i utvecklingsbolagens styrelser

Anita Widén: "Det är många herrar och få damer. Det är ju så."
2:23 min

Det är knappt en tredjedel kvinnor i utvecklingsbolagens styrelser på Gotland. Bara ett av de nio utvecklingsbolagen har fler kvinnor än män i styrelsen och bara ett av bolagen har en kvinnlig styrelseordförande.

Utvecklingsbolagen jobbar med framtidsfrågor och lokal utveckling i landsbygden.

Sämst kvinnlig representation har Heligholm Utveckling AB på Storsudret. Där är Anita Widén i Vamblingbo ensam kvinna i styrelsen.

– Det är klart att det hade varit jätteroligt om vi hade varit fler kvinnor i styrelsen, säger Anita Widén.

Hon är den enda kvinnan bland de tio styrelsemedlemmarna i Heligholm, som är det utvecklingsbolag som har sämst kvinnlig representation i styrelsen.

– Det är många herrar och få damer. Det är ju så, säger Anita Widén.

Av de nio utvecklingsbolagen på Gotland är det bara ett som har fler kvinnor än män i styrelsen. Det är Virudden utveckling AB i När, som också det enda av bolagen som har en kvinnlig styrelseordförande.

De andra åtta bolagen har alltså en majoritet män i styrelsen och en manlig ordförande.

Snittet för alla utvecklingsbolagen är 31 procent kvinnor i styrelserna, alltså inte ens en tredjedel.

– Det är ganska tråkigt att det är så. Det är klart att det är, säger Anita Widén.

– Det är bekymmersamt och bedrövligt. Det är ju så med våra utvecklingsbolag också, de ska ju spegla den vilja som finns lokalt. Så det är en brist, säger Jan Larsson, som är ordförande i Heligholm utveckling AB.

Jan Larsson har varit med sen bolaget startades 2002 av en grupp män. Som mest har det varit tre kvinnor i styrelsen.

Han säger att det är svårt att få kvinnor att vilja vara med i styrelsearbetet och påpekar att det bland bolagets aktieägare är lika många kvinnor som män.

– Så intresset är det inget fel på. Men att ta på sig ett uppdrag och sitta i en styrelse för ett aktiebolag, där är intresset inte lika starkt, säger Jan Larsson.

Anita Widén bekräftar den bilden. Hon har själva varit med i bolagets valberedning som har som uppdrag att hitta kvinnor till styrelsen.

– Jag har erfarenheter av att tillfråga väldigt många kvinnor, men haft väldigt svårt att få nåt napp där. Det svaret jag jag får om jag frågor varför är att man anser att man inte har tid, att man är upptagen av nåt annat. Man tycker egentligen att det skulle vara ganska roligt. Nån har provat och gått in ett år, men har tyckt att det var för mycket jobb. Jag tror fortfarande ändå att kvinnor tar ett större ansvar för hem och barn. Vi försöker att jobba med det här inom alla områden att det ska bli mer jämlikt. Men vi har inte nått ända fram, säger Anita Widén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".