Veckans unga panel Matilda Strömstedt, Hampus Söderdahl och Alve Bergström testar sin samarbetsförmåga.
1 av 2
Veckans unga panel Matilda Strömstedt, Hampus Söderdahl och Alve Bergström testar sin samarbetsförmåga. Foto: SR Gotland
Veckans unga panel Matilda Strömstedt, Hampus Söderdahl och Alve Bergström.
2 av 2
Veckans unga panel Matilda Strömstedt, Hampus Söderdahl och Alve Bergström. Foto: SR Gotland

Unga panelen om att samarbeta

"Jag tror Alve tar kommandot"
3:13 min

Morgonens unga panel visade sig vara proffs på samarbete. "Våga prata med varandra om samarbetet inte fungerar" tipsar panelen. 

Veckans unga panel med Matilda Strömstedt, Hampus Söderdahl och Alve Bergström diskuterade samarbete. Alla i panelen hade behövt sina samarbetskunskaper under de senaste dagarna i skolarbete eller på innebandyträning.

- Jag är ganska bra på att samarbeta. När man spelar fotboll så måste man lära sig att samarbeta med hela laget. Annars kan man inte göra mål, säger Matilda Strömstedt. 

- Jag är också rätt bra på samarbete, jag har lätt att prata med folk och förstå andra, säger Hampus Söderdahl.

- När jag var mindre var jag den som ville bestämma allt. Men jag har blivit mycket bättre på att lyssna och ta in vad andra vill. Jag har blivit mognare men det gamla sitter kvar lite, jag är ofta lagkapten och tar kommandot, säger Alve Bergström. 

Om samarbetet inte fungerar rekommenderar panelen att prata om det. 

- Om någon i gruppen är sur på någon annan så kan man prata med den personen och lugna ner den. Och så kan man få personerna att prata med varandra så att det blir mindre bråk. Och så kan man alltid hämta en ledare eller lärare, tipsar panelen. 

Panelen tyckte dessutom att det är viktigt att kunna samarbeta. Men hur gick det till när panelmedlemmarna skulle samarbeta med varandra? Hör panelen i en samarbetsövning i klippet ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".