Dimma över flygplatsen i Visby. Foto: Cristina Jardim Ribeiro/P4 Gotland
Dimma över flygplatsen i Visby. Foto: Cristina Jardim Ribeiro/P4 Gotland

Gotländskt manfall (S) till kommunkonferensen i Örebro

1:09 min

Just nu pågår Socialdemokraternas kommunkonferens i Örebro, men inte med rätt antal gotländska deltagare. Bara två av fyra som skulle dit åkte.


Leif Dahlby (S) hade gärna suttit i Örebro och hört statsminister Stefan Löfven tala, men Leif Dahlby blev kvar i Visby.

- Är nu tillbaka hemma i soffan efter ett misslyckat försök att ta mig till Örebro. Får glädja mig att Conny och Björn är på plats, skrev Leif Dahlby till sina vänner på nätet efter att ha återvänt i oförrättat ärende på Visby flygplats.

Dessförinnan hade partivännen Meit Fohlin, regionråd, också formulerat sig om att hon inte var i Örebro. En skadad axel har satt henne ur spel.

-Att inte vara uppe med tuppen och att inte vara på väg till Örebro för Socialdemokratisk kommunkonferens ligger tungt över mig idag. Det är sååååå trist o jag är sååååå trött på att sova på rygg o på ständigt ont. Så lyder min dagsstatus.

Filip Reinhag hakade på:

-Och jag är lite bitter över att jag inte kunde vara ersättare!

Leif Dahlby rattade i alla fall in utsändningen av Löfvens tal och tänker att han får rapport från de närvarande vad han missat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista