Jill Johnson är en av artisterna i Så mycket bättre 2016
Jill Johnson är en av artisterna i Så mycket bättre 2016 Foto: Janerik Henriksson/TT

Jill Johnson första artist till Så mycket bättre - får sällskap av Freddie Wadling

Country-sångerskan Jill Johnson är den första artisten som är klar för årets upplaga av TV4-programmet Så mycket bättre, som spelas in på pensionat Grå Gåsen i Burgsvik.

Jill Johnson utannonserade sitt deltagande på Så mycket bättres Facebooksida.

Jill Johnson och Freddie Wadling är klara för höstens "Så mycket bättre" i TV4. På måndagsmorgonen blev Johnson den första deltagaren att presenteras i årets säsong av det populära programmet, och även tv-succéns första countryartist sedan det började sändas 2010.

-Främst är det ett musikaliskt äventyr att få tolka andra artister genom sitt eget filter och känsloregister. Likadant åt andra hållet, men det är ju mer en egotripp. För mig som har en ganska dold katalog för den breda publiken känns det jättehärligt, för jag har ju skrivit väldigt mycket musik, säger Jill Johnson till TT.

Wadling med munspel

Freddie Wadlings medverkan meddelades i sin tur via programmets Facebooksida vid klockan tre - och bjöd på lite munspel och en ledtråd om vem som blir nästa artist att presenteras.

Wadling, som tidigare har spelat med banden Liket Lever, Fläskkvartetten, Lädernunnan, Blue for Two och Cortex, släppte för bara några dagar sedan albumet "Efter regnet".

Fått frågan förut

Jill Johnson har fått frågan i stort sett varje år, men det var först nu det passade in i det övriga schemat. Och det är ett hektiskt sådant: i höst väntar såväl ny skiva som konserthusturné, samtidigt som "Så mycket bättre" sänds.

Det ännu namnlösa albumet spelas in just nu, och springer ur "mognad och reflektion" efter ett gäng hektiska år. Skivan kommer under hösten, och är hennes första nyskrivna material på fyra år. I höst blir det turné, med premiär i Visby 24 september.

-Jag har jobbat med så många andra artister i "Jills veranda", jag har gjort krogshow och haft ett otroligt högt tempo. Jag landade i en tid där jag känner att allting jag gör måste ha relevans. Därför bad jag skivbolaget om att få ge den här skivan lite mer tid för att kunna känna efter ordentligt.

Övriga deltagare i "Så mycket bättre" presenteras löpande under våren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista