Romabadet. Foto: Katarina Hedström/Sveriges Radio
Foto: Katarina Hedström/Sveriges Radio

Nytt badhus föreslås ersätta Romabadet

Det är inte försvarbart att öppna Romabadet igen, tycker förvaltningscheferna Maria Modig och Patric Ramberg. Nu får Gotlands politiker ett förslag om att börja planera för ett nytt badhus.

Solbergabadet byggdes 1961, Romabadet 1971 och Hemsebadet 1977. Nästan 40 000 personer om året har besökt Romabadet de senaste åtta åren, enligt besöksstatistiken. Det går inte att få plats för alla dem i Solbergabadet och Hemsebadet, konstaterar kultur- och fritidsförvaltningen.

Så här skriver kultur- och fritidsförvaltningen om Romabadet

Om Romabadet stängs och inte ersätts med ny idrottshall eller nytt bad kommer det att innebära svårigheter för Romaskolans lärare och elever.

En ny och modern anläggning skulle kunna bedriva flera verksamheter, ha en mer effektiv bemanning samt främja folkhälsan i stort på Gotland, konstaterar kultur- och fritidsdirektör Maria Modig och fritidschefen Marie Flemström i sitt förslag till politikerna.

Kultur och fritidsnämnden möts den 22 mars.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".