Eva Bofride, Thomas Zielinski och Mattias Wahlgren. Foto: Malin Nordström/Sveriges Radio.
Eva Bofride, Thomas Zielinski och Mattias Wahlgren. Foto: Malin Nordström/Sveriges Radio.

Ingen ny manifestation för mångfald

3:20 min

Det blir ingen tredje manifestation för mångfald på Gotland. Det var 2014 som arrangemanget hölls första gången som reaktion på att ett nazistiskt parti fått tillstånd att ha möte i Almedalen.

Ännu en manifestation arrangerades i Almedalen i fjol, men i år blir det ingen mångfaldsmanifestation, säger arrangörerna Thomas Zielinski, Eva Bofride och Mattias Wahlgren.

- Vi fick ett sånt enormt gensvar, både från gotlänningarna och från hela landet, så det var en fantastisk period, säger Thomas Zielinski om hur det var när de tig initiativet 2014.

Men varför blir det ingen manifestation nu?

- Vi kände efter första gången att vi ville göra om det, och särskilt i Almedalen, säger Eva Bofride. Men i år finns inte samma drivkraft. Nu har det kommit flyktingar hit till ön och det sker en massa fina saker runt om på hela Gotland. Så det känns löjligt att manifestera för något som redan är verklighet runt omkring oss.

- Det jag tror är utmaningen framåt är uthållighet, säger Thomas Zielinski. Att orka fortsätta. Och där behövs många händer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista