Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Centerpartiet: Dags för bron till Fårö

Centerpartiet på Gotland tycker att det är hög tid med en fast förbindelse mellan Fårö och Gotland.

Till Centerpartiets distriktsstämma i går lördag, hade fåröborna Lisa Blochmann och Kerstin Kalström skrivit en motion om att de vill att Centerpartiet arbetar för en fast förbindelse.

Stämman höll med och skickade motionen vidare till Centerpartiets riksdagsgrupp samt till Centerpartiets regionfullmäktigegrupp.

Centerstämman ställde sig också bakom krav på att Slite ska vara reservhamn och snabbare bygglovsprocesser och att vatten- och avloppssystemen inte det fördröjer och bromsar nybyggnation, samt att Gotlandshem kommer igång med byggnation i tätorterna.

Distriktsstämman gjorde också ett uttalande att de anser att  regionledningen på Gotland är svag eftersom den "skickar otydliga signaler" genom att lämna över frågan om nya Natura 2000områden till regeringen. Centerpartiet (och övriga borgerliga partier i regionfullmäktige) tyckte att Regionen skulle sagt nej till ytterligare Natura 2000-områden.

Vid centerstämman omvaldes Eva Nypelius till partiets distriktsordförande, med Lars Thomsson som vice ordförande och Jonas Niklasson som andre vice ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista