Spången ska vara klar till mitten av maj.
1 av 3
Spången ska vara klar till mitten av maj.
Stadsträdgårdsmästaren Pernilla Johansson ansvarar för planering av naturskyddsområdet Södra Hällarna.
2 av 3
Stadsträdgårdsmästaren Pernilla Johansson ansvarar för planering av naturskyddsområdet Södra Hällarna. Foto: Hanna Sihlman/SR Gotland
Spången på Södra Hällarna sträcker sig över en våtmark.
3 av 3
Spången på Södra Hällarna sträcker sig över en våtmark. Foto: Hanna Sihlman/SR Gotland

Södra Hällarna får träspång för en halv miljon

"Utan EU-pengar hade det inte gått att bygga spången"
2:01 min

Naturreservatet Södra Hällarna invigs i maj och just nu byggs en träspång till området. Investeringen finansieras till hälften av EU-bidrag.

Redan idag är det många som promenerar och njuter av naturen vid Södra Hällarna i utkanten av Visby. Den 18 maj ska naturreservatet invigas men allt är ännu inte färdigt. 

Det som gjorts senast är att det har byggts toaletter vid parkeringen och trappor ned till havet. Och nu byggs också en träspång som ska göra området mer tillgänglig.

- Man ska kunna leda sin cykel eller gå hit och spången ska funka för personer med rullstol, säger stadsträdgårdsmästaren Pernilla Johansson.

Det kostar drygt en halv miljon kronor att bygga spången. 

- Hade vi behövt betala hela investeringen så hade det inte blivit någon spång. Nu har vi fått bidrag och betalar vi ungefär hälften av investeringen, säger Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".