Bryssels flygplats
Foto: Daniela Schwarzer/TT

Gunilla Asklander var på Bryssels flygplats i går

1:02 min

- Vi har blivit varnade för att gå ut, säger Gunilla Asklander som bott i Bryssel i fyra år.

Gunilla Asklander bor fyra kilometer utanför centrala Bryssel. Hon berättar om en stad i krisläge, stängda shoppingcenter och inga bussar eller tunnelbanor går.

- Men man vänjer sig vid situationen.

Faktiskt var Gunilla Askander på flygplatsen under gårdagen och då var det militär där som patrullerade.

- Det kändes skönt att de hade koll, tyckte vi då. Det kändes läskigt att vi varit där bara några timmar innan. Det trodde vi aldrig...

Folk kom springande och skrek RUN! RUN! BOMB! Josephine Ahlby från Halla var på flygplatsen i Bryssel vid terrorattentatet. 

Det har blivit en allt hårdare stämning i Belgien, säger regionrådet och miljöpartisten Stefaan De Maecker, som är från Belgien. Han är rädd för att attentaten kan öka polariseringen mellan människor.

Man vill ju inte att det ska påverka eller sätta skräck, men det är ju obehagligt när det kommer så nära, säger Rasmus Bäckström, som är politisk handläggare i staben för EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista