Fiskebåt i Ronehamn.
Hamnen behöver rustas upp tycker Roneborna. Foto: Johan Hellström/Sveriges Radio

Ronebor tror på sockenutveckling

2:20 min

Hamnen, stranden och maten är områden som sockenborna själva vill jobba med, det kom fram när LRF ordnade möte om Rone-visioner.

Ett 60-tal Ronebor kom till ett möte med lantbrukarorganisationen LRF för att diskutera vad som kan utvecklas för att få fart på utvecklingen i socknen, fast LRF:s nyblivna ordförande Elin Sjöman tycker inte att det står stilla nu i Rone.

- Nej, jag tycker vi är precis i startgroparna! Om vi gör det här nu kan det bli fantastiskt, om vi inte gör det finns det kanske en risk att det står still, säger hon.

Nu ska de inom LRF se över vad som kom fram vid mötet på påskdagen för att planera hur de ska gå vidare. Vid mötet var även Gunnar Bendelin från Nygarn utveckling med för att berätta hur de gjorde på Östergarnslandet.

- Vi kan ju inte göra samma sak som de har gjort, för de har helt andra förutsättningar, men Gunnar sa att vi har haft ett fantastiskt välbesökt första möte, vi har fått fram jättemycket idéer, nu krävs det att nästa steg tas för att det ska bli någonting, säger Elin Sjöman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista