Mats Kvarnberg, enhetschef för Folktandvården i Visby.
Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm/Sveriges Radio

Nya patienter hos folktandvården får vänta tills efter sommaren

"Vi skulle nog behöva bli några till"
3:14 min

Brist på tandläkare gör att det är långa köer för de som vill bli nya patienter på Folktandvården. En del kan få vänta tills efter sommaren, berättar Mats Kvarnberg, enhetschef för Folktandvården i Visby.

- Vi försöker vara med, vi har annonser ute och får tag på tandläkare, men vi skulle behöva fler, säger Mats Kvarnberg som är enhetschef för Folktandvården i Visby.

Samtidigt är det många som vill börja gå hos folktandvården, men de måste också ta hand om de som redan tidigare valt att gå där på ett bra sätt och tar också emot alla barn på ön.

Hur hanterar ni att det kommer alltfler flyktingar och asylsökande till Gotland?

- Vi har hanterat 100-150 ensamkommande barn, och det har gått bra, säger Mats Kvarnberg.

Men ni klarar av att ta hand om de asylsökande?

- Att vi har en anspänning nu beror inte i första hand på de asylsökande, utan att några tandläkare av olika skäl valt att sluta. Det är inte helt lättrekryterat, det kanske är någon som lyssnar på det här och tycker att Gotland kan vara ett alternativ, säger Mats Kvarnberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".