Förskolan Misteln i Tingstäde
1 av 3
Förskolan Misteln i Tingstäde Foto: Lasse Ahnell Sverigesradio
Henrik Hoffman klär på 5åriga Leo
2 av 3
Henrik Hoffman klär på 5åriga Leo Foto: Lasse Ahnell Sverigesradio
Förskolechef Carina Lindby, Gotland
3 av 3
Förskolechef Carina Lindby, Gotland Foto: Lasse Ahnell Sverigesradio

Förskola i Tingstäde försvinner

Förskolan Misteln försvinner
6:45 min

Förskolan Misteln i Tingstäde kommer att slås ihop med förskolan Ankan i Stenkyrka. Orsaken är att antalet barn minskar.

Verksamheten flyttas till förskolan Ankan i Stenkyrka den 15 juli 2016.

Fördelarna är att verksamheterna blir mindre sårbara och att barnen får fler jämnåriga kamrater. Däremot finns en risk för stora barngrupper framöver.

Det framgår av förskolechefen Carina Lindbys utredning i samband med beslutet. Hon har sett Tingstädes befolkningsminskning och försökt vänta in att fler barn skulle komma, men nu går det inte längre säger hon.

Personal som P4 Gotland pratat med inser också det ohållbara och kommer istället att börja jobba i Slite. Även en del av barnen går till Slite eller förskolan Ankan i Stenkyrka och alla föräldrar har lovats att få placera sina barn där de själva vill.

Henrik Hoffman är förälder till femåriga Leo som nu skall börja förskoleklass i Stenkyrka. Familjen bor sedan fyra år i Tingstäde och tycker det är tråkigt att barnen försvinner från samhället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".