Vegetarisk green curry med squash och blomkål och nudelsallad.
1 av 3
Vegetarisk grön curry och nudelsallad. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Oii Jonsson lagar thaimat assisterad av sin man Patrik "Palten" Jonsson.
2 av 3
Oii Jonsson, Mari Winarve och Patrik "Palten" Jonsson. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Mycket ingredienser till thaimat.
3 av 3
Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
recept

Thailändsk gröncurry och nudelsallad

Oii Jonsson lagade Chicken green curry och nudelsallad i köket på P4 Gotland med assistans av maken Patrik "Palten" Jonsson.

Grön curry kyckling (soppa)

4 portioner

1/2 kyckling, finskuren
1 burk bambuskott
1 kruka thaibasilika
1 1/2 burk kokosmjölk
  + 1 1/2 burk vatten
1 msk grön curry pasta
3-4 msk fisksås
1 tsk palmsocker

Koka kycklingen och fräs currypastan i lite olja.

Koka ned kokosmjölken, tills den blir oljig och är på väg att skära sig. Lägg ned kycklingen i mjölken och koka några minuter. Tillsätt currypastan och koka någon minut till.

Tillsätt bambuskott och thaibasilika och smaka av med palmsocker och fisksås.

Oii Jonsson lagade också ett vegetariskt alternativ där kycklingen ersattes med squash och blomkål.

Nudelsallad

1 pkt glasnudlar

Koka upp vatten, lägg i nudlarna tills de är mjuka, ca 1 minut

Ta upp nudlarna och lägg dem i kallt vatten.

Skiva tomater, gullök, svamp, morötter.

Hacka vitlök och chili och blanda med soja eller fisksås, smaka av med lime och socker.

Blanda ihop nudlar, grönsaker och sås.

Servera nudelsalladen med ris till den gröna currysoppan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista