Polisen bevakar fastigheten
Polisen bevakar fastigheten. Foto Lasse Ahnell Sverigesradio

Dömd rånare vill ha tillbaka kolsyrepistol och knogjärn

Alla tre personer som dömts för grovt rån mot två unga män i en lägenhet i Visby i januari, överklagar tingsrättens domar.

En av rånarna vill att Svea Hovrätt prövar domen för det rånet, samtidigt med rånet mot en äldre man i Othem i december, eftersom han dömts för bägge rånen.

Han överklagar båda domarna, nekar till att han varit inblandad och vill bli helt frikänd och slippa fängelse och skadestånd och även ha tillbaka knogjärn och kolsyrepistol.

Om hovrätten ändå skulle finna honom skyldig, vill han i alla fall att straffet blir mildare än de 6,5 år som han dömts till.

Även de två andra som dömdes för rånet i en lägenhet i Visby vill ha sänkt skadestånd, slippa fängelse eller ha kortare straff. De nekar till grovt rån, grovt vapenbrott och narkotikabrott. En av dem tycker att brottet ska betraktas som grov stöld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".