Kryssningskaj byggs i Visby.
Foto: Gunnar Britse

Extra miljoner till kryssningskajen

Tommy Gardell (S): "Det fanns inte med i budgeten"
2:55 min

De 250 miljoner kronor kryssningskajen kostar räcker inte till investeringarna på land. Nu ska konsulter för tre miljoner se över det.

- Absolut har man tänkt på det. Det fanns bara inte med i budgeten för kryssningskajen, säger Tommy Gardell (S) ordförande i tekniska nämnden.

Det handlar om infrastrukturinvesteringar som krävs i samband med kryssningskajen. Besökarna som kliver iland måste ju också ta sig vidare in till Visby.

För att det ska bli möjligt behövs dels gångbroar som antingen korsar färjeleden eller tar resenärerna förbi godsterminal och biltrafik till och från färjorna. Men alla kan inte gå hela vägen, utan det behövs dessutom bussar i skytteltrafik till och från kryssningskajen.

- Det är viktigt att det här blir rätt, vi måste också ta hjälp av lite konsulter för att klara av det här, säger han.

Vad det sedan kommer att kosta att genomföra infrastrukturinvesteringarna, det vet inte Tommy Gardell. Utan de tre miljonerna de begär nu räcker bara till att se hur man ska lösa det.

- Jag kan ju tänka mig att en sån här övergång med hiss, bara det kostar ganska mycket pengar, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".