första maj 2016
1 av 2
Ung som gammal demonstrerade Foto: Håkan Erlandsson/Sverigesradio Gotland
första maj 2016
2 av 2
Vänsterpartiet demonstrerade på Gråbo Foto: Håkan Erlandsson/Sverigesradio Gotland

Feministiskt initiativ demonstrerade med Vänsterpartiet

Västerpartiet och FI demonstrerar tillsammans
1:24 min

När Vänsterpartiet demonstrerade på Gråbo i Visby, deltog även Feministiskt initiativ.


-Jag kommer att ta upp diskussionen där högerpartierna tar upp att vi ska ha lägre löner och högre hyror. Det är ett av Vänsterpartiets viktigaste mål just nu, att se till att vi inte kan satsa på högre hyror och löner, utan precis tvärtom, säger Vänsterpartiets talare Lars Bjurström.

Vad säger du om regeringens kräftgång, där miljöpartiet verkar svikta. Ser det ljusare ut för vänsterpartiet?

-Det gör det kanske, men jag tycker inte att vi ska se det så. Jag tycker det är ganska besvärande att vi har en regering som ser handfallen ut inför stora samhällsproblem och utmaningar som vi har. Där tycker jag vänsterpartiet har en viktig roll.

Men vi ska inte frossa i andras problem, men vi måste erbjuda ett alternativ till den ganska handfallna regering vi ser nu.

Varför, Tomas Pettersson från Feministiskt Initiativ, har ni inte ett eget tåg?

-Det är andra året som vi är inbjudna. Jag tror att det är viktigt att vi låter den här dagen, bli en dag där den traditionella arbetarrörelsen får ha sitt utrymme. Sen ska vi erbjuda våra medlemmar att fira tillsammans för att få ut vänster och rosa politik. Jag kommer tala om 6-timmars arbetsdag varför det är viktigt att ha en vision, en annan berättelse. Det måste finnas utrymme för det nu, säger Tomas Pettersson från Feministiskt Initiativ.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".