Corin Rüttimann
Corin Rüttimann. Foto: Tomas Ardin/P4 Gotland

Endres Corin Rüttimann: Jag behövde en förändring

Iksus många landslagsspelare avgörande
1:37 min

Innebandyklubben Endres schweiziska landslagsstjärna Corin Rüttimann lämnar Endre för att gå till konkurrenten Iksu.

Samtliga toppklubbar, däribland Pixbo, Kais Mora och Iksu, har varit ute efter den schweiziska landslagscenterns namnteckning. Det blev alltså umelaget Iksu som drog det längsta strået.

- Det var inget lätt beslut. Endre är en jättebra förening och de har gjort otroligt mycket för mig, men.... Jag behövde en förändring faktiskt, säger Corin Rüttimann till P4 Gotland.

Rüttimann har spelat 73 matcher i Endres tröja och gjort totalt 122 poäng, fördelade på 67 mål och 55 målgivande passningar.

Corin Rüttimann har gjort 82 A-landskamper för Schweiz och kom med i VM:s All Star Team såväl 2011 som 2015. Förra veckan utsågs hon till världens tredje bästa spelare efter Anna Wijk och Jonna Mäkelä.

Corin Rüttimann säger att hon varit och provtränat med Iksu och att hon kommer att utvecklas mycket där.

- Det kändes bara bra. De har så många landslagsspelare så jag kommer att utveckla mig mycket och det är det jag vill.

IKSU:s sportchef Jocke Sjöström är nöjd över att ha vunnit "dragkampen" om Endre-forwarden.

-Det är en viktig värvning för oss då Corin i mitt tycke är en av världens bästa spelare, hon jobbar stenhårt och är extemt ödmjuk och kommer tillföra massor i vårt unga lag med sin rutin, säger Jocke Sjöström i ett pressmeddelande. 

Hur känns det nu, Corin?

- Lite så där faktiskt. Det känns bra att jag tagit ett beslut. Nu behöver jag inte tänka längre på hur min framtid kommer att se ut. 

- Samtidigt är jag lite ledsen att jag måste lämna Endre och mina vänner här. De betyder jättejättemycket.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".