Johan Spendrup
Foto: Janerik Henriksson / TT

Försiktig Johan Spendrup efter domen

"Får sätta oss med regionen"
3:08 min

Johan Spendrup, Gotlands bryggeri, är försiktig med sin kommentar till vad Förvaltningsrättens dom betyder för bryggeriplanerna, men som han ser det nu är inte affären hotad.

- Nu stoppas processen upp. Vad det innebär för oss få vi se och det är något vi får sätta oss med regionen och få klarhet i, säger Johan Spendrup. Jag vill inte föregripa något innan diskussionen.

Du ser inte att affären skulle vara hotad?

- Nej, inte utifrån det vi känner till i dag.

Förvaltningsrätten säger i domen att ramavtalet med villkoren för en egen grundvattenledning, medförde ett Spendrups fick ett otillåtet stöd. Visserligen skulle Spendrups betala, men domstolen tyckte inte att det framgick med hur mycket.

- Nu har vi en situation på Gotland där vi har väldigt dåligt med vatten och då måste man kanske titta på andra lösningar än vattenledningen.

Vad skulle det kunna vara?

- Hela VA-avdelningen på Region Gotland tittar ju på olika lösningar och då måste vi kunna värdera det. Vi vill ju se en långsiktig lösning.

Hur reagerar du personligen på Förvaltningsrättens dom?

- De har åtminstone på 38 av punkterna och det som var kärnan i kritiken från juristen, gett bifall åt regionen och affären vi gjort tillsammans.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".