Gotlandsbåten
Foto: Gunnar Britse

Gungig resa väntas för Gotlandsbåten

Ralph Axelsson: Sitter man ned och inte har anlag för sjösjuka då funkar det bra.
1:49 min

Blåst och höga vågor gör att Gotlandsbåten väntas få en gungig resa från Visby till Nynäshamn. De som ville kunde åka tidigare till Västervik.

- När vi går upp till Nynäshamn möter vi lite större vågor. Igår ringde vi runt till alla och talade om att det blir en lite blåsig överfart, säger Ralph Axelsson, vd för Gotlandsbåten.

På sin hemsida skriver rederiet att de kommer att genomföra turen kl 18 från Visby till Nynäshamn, och att det inte är någon fara för sjösäkerheten, men att de som ville ha en skonsammare överfart kunde boka om sig till turen 12.10 från Visby till Västervik.

Hur är det att åka med HSC Express?

- Jag har varit ute och åkt med henne på irländska sjön när det har blåst en hel del. Och sitter man ned, och inte har anlag för sjösjuka då funkar det bra, säger Ralph Axelsson.

Han säger att de flesta ändå valt att åka till Nynäshamn. Ankomsten dit väntas bli cirka en timme efter turlistan på grund av att alla fordon måste surras ordentligt. De kör också från Visby in mot Nyköping för att sen följa kusten upp till Nynäshamn, och det tar längre tid.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".