Babben och Fristorp om "Dina bröst är som svalor som häckar"

0:59 min

Musikern Göran Fristorp och artisten Babben Larsson uppträder tillsammans sju gånger den här veckan på Gotland. Innan dess intervjuades de i Förmiddag, om bland annat om en omdiskuterad textrad.

I mer än fyrtio år har Göran Fristorp påminnts om textraden Dina bröst är som svalor som häckar, en rad i den svenska melodifestivalvinnaren 1973 Sommaren som aldrig säger nej, som han sjöng tillsammans med Claes af Geijerstam i duon Malta (själva texten skrevs av Lars Forssell).

– Jag har ett antal pärmar hemma med kultursidor, där man diskuterar den här textens berättigande eller inte, sa Göran Fristorp,.

Babben Larsson, som Göran Fristorp, ska uppträda med i sju konserter denna vecka har hittat en egen tolkning av textraden.

– Jag har nog hittat någon slags mening med den. Just det här när det blir höst och man vissnar ihop lite. Då ser jag att de här brösten är pigga och på väg.

– Okej, eh.... , säger programledaren Joakim Åstrand.

– Söderut?, fyller Göran Fristorp i.

(SKRATT)

Men Göran, inte var det så mycket positivt med den textraden?

– Nej, det var mycket få grejer som var positiva kring den texten då.

Babben möter Fristorp heter turnén, som nu nått Gotland. Kommande vecka spelar de, 22 augusti i Bläse kalkbruk, 23 augusti Vamlingbo bygdegård, 24 augusti Östergarns bygdegård, 25 augusti Dalhems kyrka, 26 augusti Rondo, Klintehamn, 27 augusti Fårö kyrka och 28 augusti Kultudralen, Visby.

– Standup comedy möter Sit down tragedy helt enkelt, säger Göran Fristorp. Det här var ju sista året som Sveriges Radio kunde använda sig av en expertjury som valde ut vinnarna. Det gick inte att göra efter det här året, så efter 1973 slog demokratin igenom.

Babben och Fristorp intervjuades om sina karriärer och sin turné mellan kl 12.15 och 12.56 

1973 vann Malta Melodifestivalen före publikfavoriterna Abba och låten Ring Ring. 1974 vann Abba med Waterloo.