Nya ägare till Kustparken

Fastighetsbolaget Vasallen har sålt Kustparken, dvs gamla KA3-området, i Fårösund för drygt 30 miljoner kronor.

Nya ägare är fastighetsbolaget Diös och Kuylenstierna som tar över området från och med första september.

De nya ägarna säger att de vill fortsätta att utveckla området med fler arbetsplatser och eventuellt även bostäder.

På gamla KA3-området i Fårösund finns idag bland annat folkhögskola, sport- och simhall, filmstudio, hotell och restaurang.

Cirka 100 personer har idag sin arbetsplats på området.

Men Vasallen lämnar inte norra Gotland i och med försäljningen utan kommer att fortsätta med försäljningen av villatomter samt utvecklingen av Bungenäs där det finns planer på en golfbana och fritidsbebyggelse.

Lars Diös och Joachim Kuylenstierna har idag flera fastighetsbolag tillsammans och äger bland annat fastigheter i Stockholm, Uppsala och Södertälje.

Flera av de gotländska företag som driver verksamhet inom Kustparken i Fårösund har varit oroliga för vad de nya ägarna vill med området och att hyrorna kommer att höjas.

Men Joachim Kuylenstierna säger att han är mån om att bevara nuvarande hyresgäster och att de inte har några planer på att höja hyrorna utöver den årliga indexuppräkningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".