Fastigheten Hantverket 1. Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm/Sveriges Radio
Fastigheten Hantverket 1. Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm/Sveriges Radio

Nytt yttrande till tingsrätten i Gneabaffären

Region Gotlands advokater pekar i ett yttrande till Gotlands tingsrätt fortsatt på att de som agerade i Gneabaffären inte följde det beslut som tidigare fattas; om försäljning på öppna marknaden.

Det rättsliga efterspelet till den uppmärksammade fastighetsförsäljningen inom regionens industrihusbolag Gneab går vidare.

Tre personer i den dåvarande ledningen för Gneab krävs ju på skadestånd på tillsammans 17 miljoner.

Inför att Gotlands tingsrätt ska döma i tvisten har nu den nya ledningen för Gneab utvecklat sin syn på ansvarsfrågan. Regionen hävdar fortsatt att försäljningen skedde till underpris och att det var flera som borde ha reagerat på den låga summan.

Varken bolagets ordförande Åke Svensson (S) eller dåvarande vd:n Sofia Wollman inhämtade något godkännande från övriga styrelseledamöter att sälja för 15 miljoner, står det i Gneabs yttrande till tingsrätten.

Regionens advokater pekar också fortsatt på att de som agerade i försäljningen inte följde det beslut som tidigare fattas; om försäljning på öppna marknaden.

Fastigheten såldes sedan till en långvarig hyresgäst för 15 miljoner kronor, cirka hälften av det uppskattade marknadsvärdet.


Mer om Fastighetsaffären

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".