Skorsten på Gotlandsbåt. Foto: Thomas Zielinski / SR Gotland
Foto: Thomas Zielinski / Sveriges Radio

Färre får åka med Destination Gotland på tisdagar

Destination Gotland kommer att ha en så kallad farlig gods-tur mellan Nynäshamn och Visby varje tisdag förmiddag med start 30 augusti.

Mellan Nynäshamn och Visby kommer det införas en så kallad farlig godstur. Destination Gotland har fått ett nytt myndighetsbeslut som medför att man inte får transportera vissa typer av farligt gods under däck.

Destination Gotland kommer nu istället att ha en så kallad farlig gods tur mellan Nynäshamn och Visby varje tisdag förmiddag med start kommande tisdag 30 augusti. Det innebär att antalet passagerare som båten kommer kunna ta under dom turerna minskas från 1500 personer till 197.

Vd för Destination Gotland, Christer Bruzelius, säger till P4 Gotland att man valt att transportera farligt gods på tisdagsförmiddagar då det är den tur som är minst bokad under låg- och mellansäsongen.

Samtidigt pågår en diskussion med Transportstyrelsen om hur man kan bygga om fartyget för att kunna transportera farligt gods under däck.

Vd Christer Bruzelius säger även till P4 att han hoppas att de kommit fram till en lösning i god tid innan första fartyget går i varv, vilket är i oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".