Pappa åtalad för olaga hot

Idag pågår ett komplicerat mål i tingsrätten. Det handlar om en dotter och far som tillsammans och på var sitt håll sökt upp socialtjänsten för att reda ut sin relation. Nu står pappan åtalad i tingsrätten för olaga hot.
När pappan sökte upp socialtjänsten, förvissade han sej om att socialsekretararna hade tystnads plikt. Han försökte förklara att han och dottern och hela övriga famlijen behövde hjälp, annars kunde något hända som ingen ville skulle hända. Socialsekreterarna har å sin sida uppfattat det som att pappan uttalade dödshot mot dottern, efterssom han sa att både dottern och han skulle kunna komma att hamna i varsin kista. Pappan säger i rätten att han menade att han själv i sin förtvivlan skulle kunna komma att ta livet av sej. men socialtjänsten säger att eftersom pappan sagt att han kan komma att göra saker som ger honom 30 års fängelse, så ligger det därmed ett olaga hot i bilden. Socialsekreterarna valde efter mötet att berätta för dottern vad pappan har sagt. Hon lever nu på skyddad ort. Pappan blev förtvivlad, och menar att avsikten inte var att det han sagt skulle förmedlas vidare, eftersom han tyckte sej fått besked om att socialtjänsten hade tystnadsplikt. I bakgrunden finns en familjekonflikt där dotterna inte går ihop med sin styvmamma. Socialsekreterarn beskriver dem som två starka personligheter . Dottern har tre gånger tidigare bott utanför hemmet, med hjälp av socialtjänsten eller på eget initativ hos kompisar. Hon upplever sej ha blivit utslängd. hennes biologiska mamma finns kvar i utlandet, och får inget uppehållstillstånd i Sverige. Hennes biolgiska syster är nu också omhändertagen, eftersom han uppges varit utsatt för misshandel. Medan pappan säger att dottern misshandlat hennes styvsyskon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".