Tommy Gardell med Herrvikvatten i handen
1 av 2
Tommy Gardell med Herrvikvatten i handen Foto: Erik Daun
Herrvik tank
2 av 2
Herrvik tank Foto: Erik Daun

Nu blir det nytt vatten i Herrvik

Tommy Gardell: Äntligen har vi fått till det här.
3:29 min

Tommy Gardell, ordförande tekniska nämnden på Gotland klippte  invigningsbandet och förklarade verket i Herrvik invigt.

- Det känns fantastiskt. Det är en bra dag idag, att vi äntligen fått till det här som jag tror kommer betyda väldigt mycket både för Östergarnslandet men också för Gotland faktiskt, säger Tommy Gardell, ordförande för tekniska nämnden.

Under invigningen bjöds deltagarna på smakprov och ett blindtest. Både vatten från Visby och Herrvik serverades. Tommy Gardell var en av dem som gissade fel:

- Jag tog faktiskt fel, det är ett sånt fint vatten så jag kunde inte känna skillnad mellan dem, konstaterar en glad och lättad Tommy Gardell.

En annan som också varit drivande till att Bräckvattenverket blivit verklighet är Gunnar Bendelin som också var nöjd under invigningen:

- Det är stort, det här kommer betyda jättemycket för utvecklingen i området, vattnet är ju fundamentalt, säger han och fortsätter:

- Det här är ett hett område, kan vi få fram mer mark här så folk kan etablera sig och bli en del av vår gemenskap så kan det bli stort, säger Gunner Bendelin.

Mer om Vattenbristen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".