Elever vid Wisbygymnasiet tar i för kung och fosterland.
Elever vid Wisbygymnasiet tar i för kung och fosterland. Foto: Hugo Wennström / P4 Gotland

Wisbygymnasiet kickstartar hösten på allvar fast med lek

"Det är kul!"
2:26 min

Klassisk nollning och inspark är bortaget. Nu är det lek och sammarbetsövningar som ska sammansvetsa klasserna för bättre kamratskap under läsåret.

Att dra en lastbil på över tolv kilo ser nästan lätt ut. Med skratt och mycket benstyrka hjälps eleverna vid omvårdsprogrammet på Wisbygymnasiet åt. Moa Sandström tycker att upplägget som skolan har med " kick off " är kanon för gemenskapen men vinnarskallen i henne gör att hon för tillfället känner sig lite besviken.

– Jag tycker det är fusk för vi är en sådan liten klass medan de andra är jättemånga men det är kul, skrattar hon.

Stationer där alla sinnen används är temat och förutom råstyrkan vid stationen dra lastbil gäller det vid andra att använda sig av sin empatiska sida där sammarbete står främst. Eleverna ska då med hjälp av små byttor tillsammans fylla en större hink med vatten.

Charlotte Lilja är rektor på Wisbygymnasiets och är säker på vilken känsla hon vill att eleverna ska känna när de går hem för kvällen.

– Att det var en rolig dag med bra väder men också att det känner varandra lite bättre.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".