Meandra Sewell engagerar sig för de asylsökande som ser ut att tvingas flytta från Klintehamn.
Meandra Sewell engagerar sig för de asylsökande som ser ut att tvingas flytta från Klintehamn. Foto: Anton Kalm / Sveriges Radio

Upprop mot flytten av asylsökande

"Om vi ska göra någon slags skillnad då får vi göra det nu"
1:11 min

"Låt de nyanlända stanna" är namnet på ett upprop från elever i årskurs nio på Klinteskolan. Nu samlar de namnunderskrifter som de hoppas ska göra skillnad.

Nu går även ungdomar in i debatten kring de asylsökande som ser ut att behöva lämna sina boenden i Klintehamn.

Det är eleverna i årskurs nio på Klinteskolan som tillsammans startat en facebookgrupp som växer snabbt och där de också samlar namnunderskrifter.

Meandra Sewell är en av eleverna som engagerar sig.

- Folk delar inlägg hela tiden så det rullar på, säger hon.

Eleverna hoppas att alla de insamlade namnen kommer göra skillnad och att beslutet om flytten kommer ändras.

- Det är jättemånga i klassen som är vänner med de asylsökande och de har varit med i fritidsaktiviteter och fotbollslag, så det är mycket.

Eleverna går också runt i Klintehamn och samlar namn. Alla skriver inte på, men många. Målet är att låta de asylsökande som vill stanna också få stanna.

- De är precis som vilken annan människa som helst även om inte migrationsverket har sett dem som människor nu, säger Meandra Sewell.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".