Riksantikvarieämbetet. Foto: SR Gotland

Riksantikvarieämbetet anställer fler i Visby

Nya stabschefen: Vi har så viktiga funktioner på Gotland
1:26 min

Riksantikvarieämbetet förstärker ledningen med en ny stabsfunktion i Visby, vilket kommer att medföra några fler jobb på Gotland.

Riksantikvarieämbetet finns både i Stockholm och i Visby med omkring lika många anställda på båda orterna. Chefen, riksantikvarien, sitter i Stockholm. Men det finns så många viktiga avdelningar på Gotland att en del av myndighetsledningen ska flyttas till Visby

Förklara stab?

- Stab är ledningens stöd, vi jobbar med planering och styrning av hela myndigheten, säger Torsten Hökby blir chef för Riksantikvarieämbetets nya stabsfunktion.

Var ligger huvudkontoret?

- Vi har inget huvudkontor. Vi är en delad myndighet, vi finns på båda orterna, säger han.

Stärker Visby sin position inom myndigheten nu?

- Vi har ingen sån diskussion. Vi är en myndighet. Det kan finnas fördelar när man rekryterar folk, säger Torsten Hökby.

Att staben kommer att ligga både i Visby och i Stockholm, menar han är ett tecken på att det finns viktiga verksamheter på Gotland.

När myndigheten förstärker ledningsfunktionen så är det naturligt att det sker på Gotland där omkring 130 anställda arbetar, säger riksantikvarie Lars Amréus i ett pressmeddelande.

Stabschefen kommer att lyda direkt under riksantikvarien och staben ska förstärkas med nya tjänster. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".