Morgonpanelen
Saga Thuresson, Joel Malmros och Lisa Ahlqvist berättade om sina fritidsaktiviteter. Foto: Amanda Heijbel / Sveriges Radio

Unga Panelen pratade om fritidsaktiviteter inför höstterminen

Unga panelen: Smart att testa olika
3:20 min

Efter sommarlovet är det många olika aktiviteter som drar igång. Föreningar och idrottslag öppnar dörren för intresserade unga men hur väljer man aktivitet?

- Det är smart att testa olika. Man kanske testar handboll som jag har funderat på och ser om man gillar det. Kanske gå och titta på någon gång, kanske vara med någon gång, säger Saga Thuresson.

Det kan vara svårt att välja bland alla olika aktiviteter som finns på Gotland. Och det är vanligt att unga vill hålla på med många olika saker, i alla fall om man ska tro Unga Panelen i P4 Gotland.

Joel Malmros spelar innebandy, badminton och simning.

- Och jag ska antagligen börja på Scouterna nästa vecka. Det är lite körigt men det får gå, säger han.

Joel Malmros började med sina idrotter tillsammans med en kompis. Och ett tips från panelen är just att försöka göra aktiviteterna tillsammans med vänner.

Lisa Ahlqvist spelar tennis och vill börja på gymnastik. Hon började med tennis ganska tidigt eftersom hennes pappa alltid hållt på med sporten. Ett tag spelade hon nästan varje dag men nu har hon trappat ner lite.

- Nu kör jag typ bara en dag i veckan, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".