Pappan får sitta kvar i häktet

Den man som igår stod inför rätta misstänkt för olaga hot får sitta kvar i häktet en månad i väntan på dom. Han sökte upp socialtjänsten för att få hjälp med sin relation till sin tonårsdotter, men myndighetens tjänstemän anmälde honom till polisen för hotelser dom uppfattat att han framförde mot dottern.
Tingsrätten anser att det finns övertygande bevis om att pappan gjort sig skyldig till olaga hot när han besökte socialkontoret. Orsaken är att socialsekreterarna uppfattat det som att mannen hotade att döda dottern, när han sa till socialsekreterarna att han eller dottern kommer att hamna i en kista. Socialsekereterarna förmedlade sen vidare hotet till dottern. Mannen förnekar brott, och menar själv att han avsåg risken för att någon skulle komma att ta livet av sej, vilket enligt mannen inte är ovanligt i hans hemland när det inte går att lösa konflikter. Det rättspsykiatriska intyget visar att mannen redan i höstas försökte ta livet av sej, eftersom han kände att han inte kunde reda ut relationen mellan dottern och hennes styvmamma. Han kommer nu att få genomgå en rättspykiatrisk undersökning. På kommunens flyktingsamordning vitsordas att mannen är som en person som försöker ta reda på hur det svenska samhället fungerar, och att han är väl medveten om vad som är tillåtet och inte. Mannen sista ord i rätten var att han nu fått reda på att han inte kan lita på någon svensk tjänsteman, och att han aldrig mer kommer att berätta om något för någon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".