Vårdcentralen i Hemse. Foto: Hilda Ärlemyr/ Sveriges Radio
1 av 2
Vårdcentralen i Hemse. Foto: Hilda Ärlemyr/ Sveriges Radio
Mats Wihlborg
2 av 2
Mats Wihlborg. Foto: Henrik Wallenius/Sveriges Radio

56-åring häktad efter hot på vårdcentral

Hör åklagaren Mats Wihlborg
0:47 min

Mannen som misstänks för att ha hotat bränna ner vårdcentralen i Hemse häktades under fredagen. Själv sa han att det inte var hans mening att bränna ner vårdcentralen.

Det var i onsdags eftermiddag som mannen upprörd dök upp på vårdcentralen i Hemse och hade med sig en dunk bensin, som han enligt polisen hotade att sätta eld på. När mannen skulle gripas blev han skjuten i benet av polisen.

Mannen, som är 56 år, har åtalats redan tidigare i sommar misstänkt för att ha hotat två gotländska läkare till livet och för att ha påstått att det skulle funnits en bomb i en av läkarnas hem.

Mannen begärdes nu häktad i eftermiddag eftersom åklagaren misstänker att det finns risk att han fortsätter sin brottsliga verksamhet. Han misstänks förutom de tidigare åtalen för försök till mord, olaga hot och försök till mordbrand. Gotlands tingsrätt gick på åklagarens linje och häktade honom.

Själv sa mannen  inför rätten att det inte var hans mening att bränna ner vårdcentralen, och att han känt sig frustrerad en längre tid över hur han anser sig ha blivit behandlad.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".