Tårtbitarna sätts ihop. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland Sveriges Radio
Att göra en tårta var en av sex tävlingsmoment i "Framtidens bagare". Vinnartårtan som Rebecka Norrby och Rodica Lövdahl bakade var en hösttårta med smak av nöt, citrus och päron. Arkivfoto: Henrik Wallenius/P4 Gotland Sveriges Radio

Framtidens bagare finns på Gotland

Rebecka Norrby och Rodica Lövdahl från Visbygymnasiet vann tävlingen "Framtidens bagare".

Under fredagen och lördagen pågick tävlingen "Framtidens bagare" i Växsjö. Tävlingen vänder sig till elever i hela landet och sex lag tävlade under gårdagen om förstapriset.

Två av de sex lagen kommer från Gotland, närmre bestämt från Visbygymnasiet, och det ena av dem vann tävlingen.

- Både jag och Rodica blev helt chockade när de sa att vi var vinnarna. Vi trodde aldrig att det skulle gå så bra, säger Rebecka Norrby när P4 Gotland pratar med henne på söndagsförmiddagen.

Juryns motivering till det vinnande laget från Gotland var följande:

"Ett lag med stark teamkänsla, gott handlag och smaksäkerhet. laget har presterat med vackra presentationer och dagens absolut godaste kanelbulle".

- Vinsten är en veckas praktik hos jurymedlemmarna i Växjö, vilket kommer bli jätteroligt, säger Rebecka Norrby.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".