Curling, Roger Wessberg och Fredrik Malmqvist
1 av 2
Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Roger Wessberg och Fredrik Malmqvist i Slite Curling
2 av 2
Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio

Nu spelas curling även på Gotland

Klubbordförande: vi ska ha med ett lag i division 5
3:47 min

Nu är inte längre Gotland en vit fläck på curlingkartan. Slite Curlingklubb siktar redan på seriespel på fastlandet och en lokal korp-serie.

- Vi tränar på tisdagar. Så alla är välkomna klockan sex på tisdagar att pröva curling, säger Roger Wessberg i Slite Curlingklubb.

Verkligen alla är välkomna att prova, de har även två spelare med funktionsnedsättning som kan spela i rullstol, med en specialpinne - även P4 Gotlands reporter provade, och fick instruktioner.

- Ta tag i den och dra den mot foten, du behöver inte lyfta stenen, och så upp med rumpan. Och så faller du framåt och glider iväg med med låg tyngdpunkt - som en älva, säger Roger Wessberg.

- Nu släppte jag stenen och drutta omkull här, säger reporter Anton Kalm och skrattar. 

Just nu har Slite Curlingklubb banor så att 32 personer kan spela samtidigt, och de siktar på seriespel.

- Tanken är att vi ska ha med i varje fall ett lag i division 5 i Mälardalen, sen ska vi försöka ordna en egen Gotlandsserie, säger klubbordförande Fredrik "Fräcka" Malmqvist.

Mer om Sporten P4 Gotland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".