Cykelgarage
Cykelgaraget vid busstationen i Visby. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges radio

Handfull sålda kort till regionens cykelgarage

Sedan cykelgaraget vid busstationen i Visby, där pendlare kan låsa in sina cyklar, öppnade i våras har kollektivtrafiken sålt fem stycken månadskort och lika många dygnskort.

Under perioden 2 maj - 10 oktober har regionen fått in 1750 kronor. Någon beräkning för när investeringen för cykelgaraget ska vara betald är inte gjord.

– Syftet med cykelgaraget är att underlätta för de som vill kombinera cykel - buss ett steg i rätt riktning inom Mobility Management tänket, dvs underlätta för byten mellan olika trafikslag. Idén var att skapa ett låsbart cykelgarage när Visby busstation byggdes om i vintras, så att resenärer som vill kombinera bussåkande med cykling, på ett säkert sätt kan lämna sin cykel, säger Tommy Gardell (S), ordförande för tekniska nämnden, i ett interpellationssvar till moderaten Anna Hrdlicka.

Tommy Gardell medger att marknadsföringen inte varit den bästa, men att förvaltningen planerar bättre marknadsföring av kollektivtrafiken och då även cykelgaraget.

Frågan ska upp i regionfullmäktige 24 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".