Oskar Wågberg slog rekordet
Oskar Wågberg slog världsrekordet med sina 594 poäng Foto: Sveriges Radio

Fjortonåring slog världsrekord i dart

14-årige Oskar slog världsrekord i dart
2:02 min

Under ett träningsläger på Gotland slogs häromdagen ett nytt världsrekord i dart.

I "One minute challenge" ska spelaren under en minut samla ihop så mycket poäng som det bara går. I september samlades världseliten i Storbritannien för att försöka sätta ett nytt officiellt rekord i den nya grenen. Bland åtta av världens bästa spelare kastade Michael Smith in 581 poäng. Men nu har en högre siffra (594) erövrats av 14-årige Oskar Wågberg.

- Det är stort så klart. Killen innan mig som körde låg tre poäng ifrån och jag tänkte bara att honom ska jag slå, och så gjorde jag det.

Det var på ett pågående dart-träningsläger på Gotland som Oskar Wågberg och de andra deltagarna gav sig på att försöka bräcka Michael Smith.

- Det är en kul träningsgrej, du sätter press på dig själv. Flera av juniorerna hade höga resultat när vi testade och det är jätteroligt att Oskar slog till med detta. Men officiellt i Guinness rekordbok kommer vi inte kunna notera det. Det är inte filmat med video och vi hade ingen representant för Guinness här. Men jag är trygg med att vi gjort det på rätt sätt. Jag själv skötte tidtagningen och det har gått till på korrekt sätt, säger Roger Erixon från Gotlands Dartklubb som berättar att de har fått mycket uppmärksamhet från Dart-Sverige i övrigt.

- Vi vet att Oskar har slagit rekordet och är otroligt glada över det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".