Bild från Hemse.
1 av 3
Engagerade Hemseborna Anders Ahlin, Åsa Gustafsson, Anette Torgnysdotter Sundblad och Allan Båtelsson. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio.
Så här ser skissförslaget ut från Regionen.
2 av 3
Så här ser skissförslaget ut från Regionen. Foto: Anton Kalm / Sveriges Radio
Stadsträdgårdsmästare Pernilla Johansson.
3 av 3
Stadsträdgårdsmästare Pernilla Johansson. Foto: Anton Kalm / Sveriges Radio

Efterlängtad park i Hemse blir verklighet

Pernilla Johansson: Mestadels positivt
2:52 min

Tingsåkern vid gamla polishuset i Hemse förändras. Efter ett dialogmöte med Hemseborna så kommer nu arbetet med en ny park på platsen att sätta igång.

- Dels så saknas det en naturlig samlingsyta i centrala Hemse och dessutom finns det ingen bra lekplats där heller, säger Stadsträdgårdsmästare Pernilla Johansson.

På torsdagen hölls ett dialogmöte med Hemsebor om det nya skissförslaget på en park vid Tingsåkern i Hemse. Pernilla Johansson var på plats och tycker att reaktionerna var överlag positiva.

- Ritningarna ser jättefina ut, säger Anette Torgnysdotter Sundblad i Hemse.

Redan 2009 lämnade hon in ett medborgarförlag om en ny park och trots att det tagit lång tid och inte är på den plats hon helst velat ha parken på så är hon ändå nöjd över att Regionen nu verkar mena allvar.

- Mina barn har hunnit bli stora men jag tycker att det är bra att det tar tid också. Och att vi i Hemse har fått lov att säga vad vi tycker till stor del, säger Anette Torgnysdotter Sundblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".