Visby ringmur
Risk för kraftiga snöbyar och drivbildning. Foto: Arkivbild. Jonas Neuman/Sveriges Radio

Uppdatering: Klass 1-varning på Gotland

"De små vägarna har vi inte plogat"
1:04 min

Den tidigare klass 2-varning som utfärdades för Gotland har nu ändrats till en klass 1-varning. Det blir alltså fortsatt hård vind under kvällen och natten.

Under måndagsdygnet varnade SMHI för att det fans risk för att det skulle drar in kraftiga snöbyar över ön och att det lokalt skulle kunna komma 10-20 centimeter snö under måndagen.

Uppdaterad text, 161107 klockan 15.38
SMHI utfärdar klass 1-varning för Gotland. Fram till tisdag förmiddag stråk med snöbyar som kan ge ytterliga 5 centimeter, lokalt mer. Samtidigt blir det blåsigt med friska till lokalt hårda nordliga till nordostliga vindar. Vinden avtar under natten och då avtar även intensiteten.

– Det är två stråk med snö som berör ön just nu. Ett stråk från Fårö längs med ostkusten och samtidigt ett stråk väster om ön som är framme och snuddar vid Visby. Det kommer att fortsätta att snöa av och till under kvällen och natten, säger Therese Fougman vid SMHI.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".