Bo Björkman. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Valberedningen förslog igår Bo Björkman (S) till ny ordförande för Regionfullmäktige. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Bo Björkman föreslås som ny ordförande för regionfullmäktige

Under valberedningens sammanträdde igår kväll föreslogs Bo Björkman (S) att efterträda Conny Kristensen Gahnström som ordförande för Regionfullmäktige.

Valberedningen förslog igår Bo Björkman (S) till ny ordförande för Regionfullmäktige.

Den som väljs som ordförande i regionfullmäktige efterträdarer Conny Kristensen Gahnström som nyligen avgick som ordförande efter upprepad kritik mot hur hon skötte förhandlingarna i fullmäktige.

Valberedningens motivering till att dem föreslår Bo Björkman är att han har en lång politisk gärning i bagaget och har under åren haft många tunga politiska uppdrag inom Region Gotland, bland annat har han varit ordförande i byggnadsnämnden.

Valberedningens förslag överlämnas nu till Socialdemokraterna Gotlands representantskap som ska fatta ett beslut i frågan. Det går sen vidare till Regionfullmäktige som ska välja en ny ordförande vid regionfullmäktigessammanträde måndagen den 21 november.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".